fbpx
Als de problemen te groot zijn… 1

Soms zijn de problemen al zo groot dat het niet meer op te lossen valt. Zeker bij ondernemers kunnen de schulden snel oplopen. Daarnaast wachten veel mensen en ondernemers veel te lang met hulp inroepen.

Ze zijn (te) optimistisch en denken het met hard werken wel op te kunnen lossen.

Maar dat is geen oplossing en meestal is het dan al zo ver gevorderd dat je er zelf niet meer uit komt.

Ik had eens een huilende kapper aan de telefoon. Hij had zoveel tegenslag gehad en hij was gewoon ziek van de financiële zorgen.

We gingen aan de slag met zijn financiën op een rijtje zetten, inclusief de schulden.
Maar steeds wanneer we dachten alles te hebben dook er weer een nieuwe schuld op. De administratie was ook totaal niet op orde.

Deze kapper verdiende hartstikke goed, hij had een doelgroep met goed gevulde portemonnee. Toch was er elke maand een gat. We namen zijn kosten onder de loep. Sommige kosten konden we niets mee, maar anderen weer wel.

Waar we flink op konden besparen waren de bankkosten. We gingen van € 200,- per kwartaal naar € 15,-. Ook het kassa systeem kon goedkoper en we pasten de elektriciteitsmeter aan zodat hij lager vastrecht hoefde te betalen. Een duur website onderhoud abonnement werd geschrapt en de schoonmaak werd terug gebracht.

De inkomsten keken we natuurlijk ook naar. Deze kapper stond in zijn eentje in een salon waar wel 5 kappers konden werken. We gingen op zoek naar kappers die een stoel in zijn salon wilden huren. Dat lukte en zorgde voor extra inkomsten.

Al met al waren er hele mooie stappen genomen en was de kapperszaak weer gezond. Maar wel met een ongezonde lading schulden uit het verleden. Deze schulden zorgden voor problemen en zorgen.

Gelukkig heb je hier in Nederland een oplossing voor.

Ook als ondernemer kun je schuldhulp aanvragen.

De gemeente kan je hiermee helpen, rechtstreeks of via bedrijven die je ook hiermee kunnen helpen.

De gemeente laat een onafhankelijk adviseur bepalen of je bedrijf levensvatbaar is. Is dit het geval, dan kan de gemeente je een krediet verlenen. Met dit krediet koop je alle schuldeisers af. Het krediet bij de gemeente los je af, vaak in 3 jaar, en je kunt met een schone lei verder.

Laat je hierbij wel ondersteunen door professionals!

Ik had ook eens klanten die hun bedrijf hebben moeten beëindigen en al tijden aan het struggelen waren met het terug betalen van de zakelijke schulden die nog open stonden. De situatie zag er niet goed uit, ook privé waren er inmiddels schulden ontstaan. Tot ik ze vertelde over schuldsanering voor ondernemers. Met een professional regelden ze een krediet bij de gemeente en losten daarmee hun schulden af. De aflossing van het krediet past in hun budget en levert verder geen zorgen en problemen meer op. Ze kunnen weer naar de toekomst kijken.

Ook de kapper zou de schuldsanering in. Alleen werkten er een aantal schuldeisers tegen en resulteerde het in de verplichte verkoop van zijn zaak om een faillissement te voorkomen.

De financiële kant van je bedrijf kan de ondergang van je bedrijf betekenen.

Ook wanneer je heel erg goed bent in je vak. Bij beide ondernemers speelden er veel zaken mee, maar feit is sowieso dat ze te laat hulp hebben ingeroepen.

Gelukkig is er nog wel een uitweg. Houd dat in je achterhoofd en vraag hulp wanneer nodig! Of eigenlijk voordat het nodig is.

 

Wist jij dat er ook schuldhulpverlening voor ondernemers is? Deel je reactie hier onder

​Financieel succesvol en relaxed ondernemen begint bij het kraken van jouw eigen geldcode. Wil je weten wat jouw geldcode is?

Doe dan de gratis Geld Archetype test

Chat openen
Hallo,

Ik help vrouwelijke ondernemers financieel succesvol en relaxed ondernemen.
Wat kan ik voor jou doen? Ik hoor het graag.

Groetjes Monica