fbpx
Heb jij het ook zo druk? 1

Het standaard antwoord van veel mensen als je vraagt hoe het gaat; druk, druk, druk.
Bij ondernemers naar mijn idee nog vaker.

Ik sprak laatst iemand en toen was druk, druk, druk ook mijn antwoord.

Haar reactie; Goed toch, dan gaan de zaken goed

Daar ben ik het helemaal niet mee eens.

Ik zie zoveel ondernemers die oververmoeid en platzak zijn. Hard werken maar weinig verdienen. Ik had eens een klant die 60 uur per week werkte en € 2000,- per maand verlies draaide!

Als ik het druk heb gaat het niet goed. Natuurlijk moet je af en toe spurtjes nemen en heb je drukkere perioden, maar constante stress is slecht voor iedereen. Ik word er zeker weten geen leuker mens van. Alle inspiratie verdwijnt door het doucheputje en ik word slechter in mijn werk.

Het is ook niet hoe ik wil ondernemen. Ik wil relaxed ondernemen. Ik wil slim werken en niet hard werken. Dus als ik het antwoord druk, druk, druk geef gaat het niet goed.


Heb jij het ook druk, druk, druk? Dit kun je doen;

- Is de drukte tijdelijk? Moet je bijvoorbeeld een deadline halen? Geen probleem. Zorg ervoor dat je alle andere activiteiten uitstelt tot na die activiteiten. Focus je op de deadline en neem na de deadline een paar dagen rust.

- Kijk naar alle activiteiten die je doet. Moet je alles zelf doen of wordt het tijd om zaken te gaan uitbesteden?

- Neem een dag om alle zaken op een rijtje te zetten en plan alle activiteiten in je agenda. Zorg wel voor speelruimte. Ik doe dat door elke dag een uur af te blokken voor uitloop, email en adhoc zaken. Plan blokken van een paar uur in om aan 1 taak te werken.

- Plan eens per maand een "opruimdag". Op die dag ruim ik alles op, de email, de kleine klusjes en mijn kantoor.

- Ga een dagje relaxen. Lijkt gek, maar je komt terug met vernieuwde energie waardoor je het werk veel sneller weg werkt dan wanneer je die dag wel was gaan werken.

-Ben je bang dat je klanten kwijt raakt wanneer je niet direct een afspraak met ze inplant? Daar klopt helemaal niets van (behalve als de auto stuk is, dat soort dingen heeft haast en als dokter zit het ook wat anders) Maar iemand die gecoacht wil worden kan die best een paar weken wachten tot de afspraak. Geef hem in de tussentijd vast een opdracht om thuis te doen. Wist je dat schaarste er juist voor zorgt dat mensen denken dat je heel goed bent en ze nog liever met je willen werken?

Je moet echt goed voor jezelf zorgen!

 

Heb jij nog goede anti drukte tips? Deel ze in de reacties.

​Financieel succesvol en relaxed ondernemen begint bij het kraken van jouw eigen geldcode. Wil je weten wat jouw geldcode is?

Doe dan de gratis Geld Archetype test

Chat openen
Hallo,

Ik help vrouwelijke ondernemers financieel succesvol en relaxed ondernemen.
Wat kan ik voor jou doen? Ik hoor het graag.

Groetjes Monica