fbpx
Het geld komt vanzelf 1

Voor vandaag staat het maken van de facturen op de planning. Ik schrik best wel. Er valt eigenlijk weinig te factureren. Het is gewoon mijn slechtste maand dit jaar. What happened?

Dit is niet eens genoeg om mijn salaris uit te betalen.

 

Dat terwijl ik ook nog 50% van deze inkomsten verdeel over andere potjes zoals inkomstenbelasting en kosten. Zelfs al vul ik die potjes deze maand niet dan red ik het nog niet. Ik heb ook nog een aantal te betalen facturen liggen en ik heb maar 1 i.p.v. twee groepen gevuld voor mijn training afgelopen maand. Mijn online trainingen lopen ook niet zoals zou moeten…..

Een paar jaar eerder was ik nog in paniek geraakt. Nu niet meer. Waarom niet?

Allereerst omdat ik een buffer heb van 6 maanden inkomen. Ik kan dus 6 maanden lang geen inkomen hebben en toch mijn salaris uit betalen.

Daarnaast weet ik dat het goed komt. Daar heb ik alle vertrouwen in. Dat betekent niet dat ik ga zitten wachten en denken dat het goed komt. Actie ondernemen is essentieel.

Maar dat heb ik de afgelopen tijd uitgebreid gedaan, er lopen veel zaken en daar komt vanzelf wat uit.

Het laat me ook realiseren dat ik de laatste tijd zaken heb laten vallen. Ik had het heel erg druk en de klanten kwamen vanzelf wel. Aan acquisitie heb ik ook gewoon minder tijd besteed. Ik had een luxeprobleem zeg maar. Daar wordt je dan toch ook een beetje lui van.

Ik besluit twee potentiële klanten te benaderen met een aanbod. Ze zeggen allebei ja! Ze hadden al eens interesse getoond, maar door drukte heb ik niet doorgepakt. Leermomentje.

Het gat is alleen nog niet gedicht.

Dan wordt ik gebeld door iemand die eerder contact heeft gehad, maar het toch zelf wilde doen. Zelf doen lukt niet. Ook mag ik een voorstel maken voor een nieuwe training die wel twee maandlonen dekt…..

Als ik kijk naar mijn financiële planning voor de rest van het jaar is er ook echt geen man over boord. Een maand met minder inkomen kan prima.

Het nadeel van in paniek raken zoals ik eerder deed is dat je dan compleet blokkeert. Nu ga ik op zoek naar oplossingen;

  • Feiten geven mij rust, vandaar dat ik de financiële planning over het hele jaar erbij gepakt heb.
  • In die financiële planning zit veel ruimte. Mijn maandelijkse salaris zou veel hoger kunnen zijn, maar ik doe dat expres niet om speelruimte te creëren. Dat geeft me rust.
  • Aanbiedingen doen aan potentiele klanten zorgt voor meer omzet.
  • Ik controleer mijn gedachten en mijn mindset, niet andersom

 

Wat doe jij als je inkomsten achter blijven?

​Financieel succesvol en relaxed ondernemen begint bij het kraken van jouw eigen geldcode. Wil je weten wat jouw geldcode is?

Doe dan de gratis Geld Archetype test

Chat openen
Hallo,

Ik help vrouwelijke ondernemers financieel succesvol en relaxed ondernemen.
Wat kan ik voor jou doen? Ik hoor het graag.

Groetjes Monica