fbpx
Hoe laad jij op? 1

Merk jij dat ook, dat er niets meer uit je handen komt als je moe bent? Je kunt wel een hele dag achter de computer zitten maar nauwelijks iets gedaan krijgen.

Je batterij is leeg.

Doorzetten is iets wat velen van ons geleerd hebben. Hard werken is een deugd en doorzettingsvermogen een goede kwaliteit. Alleen werkt dat niet als je batterij leeg is.

Die heeft tijd nodig om weer op te laden. Tegen je mobiel zeg je toch ook niet “nog even doorzetten?” Die leg je aan de lader.

Helaas zitten we in een tijd waarin we nauwelijks tijd krijgen om stil te staan. Ik las in een artikel dat het probleem niet is dat we te hard werken, maar dat we te weinig tijd nemen om op te laden.

Voor mij klopte dat helemaal. Ik ben enorm gedreven en al onderneem ik slim, ook ik heb regelmatig een lege batterij.

Hoe ik die weer oplaad vind ik lastig. Ik kan moeilijk niets doen. De eerste keer dat ik een week schoolvakantie nam met mijn zoontje had ik de week zo vol gepropt met leuke dingen doen dat we donderdagmiddag samen op de bank lagen te slapen….

Maar ook hier geldt weer dat je mag oefenen. Zo ben ik er achter gekomen wat bij mij werkt;

- Een avond series kijken op de bank werkt relaxing voor mij

- Weg gaan tijdens de vakantie/weekenden zorgt dat ik los kom van alles. Als ik thuis blijf ga ik toch snel weer aan het werk

- Mijn zoontje is misschien wel mijn grootste rem. De vraag “Mama, je gaat toch niet werken?” is een wake up call om alles weg te leggen waar ik mee bezig ben.

-Sporten; klinkt misschien gek, maar ook dit is een rustmoment. Je bent bezig met sporten en hebt daardoor geen tijd voor andere zaken. Overigens is het wel 1 keer per week met een personal trainer, anders heb ik altijd wel en excuus waarom ik niet ga.

- Regelmatig een dag naar de sauna. Wist je dat telefoons daar niet toegestaan zijn?

Ik kan ook prima op een dag om 15 uur zeggen, ik stop ermee voor vandaag. Alleen die vrijdag velt al heerlijk.

Hoe laad jij op? Deel het in de reacties

Lees ook de blog “Zo doe je langer met je batterij”

​Financieel succesvol en relaxed ondernemen begint bij het kraken van jouw eigen geldcode. Wil je weten wat jouw geldcode is?

Doe dan de gratis Geld Archetype test

Chat openen
Hallo,

Ik help vrouwelijke ondernemers financieel succesvol en relaxed ondernemen.
Wat kan ik voor jou doen? Ik hoor het graag.

Groetjes Monica