fbpx

over Monica

Mijn missie; Vrouwelijke ondernemers financieel succesvol én relaxed laten ondernemen.

Ik ben monica helbig

Hoe belangrijk is geld?

Ik groeide op met weinig geld, dat terwijl mijn ouders wel heel hard werkten. We konden veel dingen niet, maar soms dingen ook wel, wat het nog verwarrender maakte. Er werd niet gesproken over geld maar het was veel vaak de oorzaak van onrust. Ik had daar best last van en nam mezelf voor dat ik later nooit een tekort aan geld zou hebben. Ik leerde door, werkte hard en kreeg een goede baan plus bijbehorend inkomen en kon bijna alles doen en kopen wat ik wilde, wat ik dan ook deed. Totdat ik in een burn out terecht kwam. Ik wilde wel ander werk, maar dat kon financieel niet.
De geboorte van mijn zoon zorgde voor een omslag. Hoe belangrijk is geld? Ik besloot in 1 jaar € 10.000,- te sparen, zodat ik op zoek kon naar ander werk. In tegenstelling tot mijn verwachting werd dat een heel leuk jaar. Ook met weinig geld kon ik een leuk leven leiden. Dat had ik niet verwacht. 

Grip op Geld

Ik heb graag controle en heb een sterke behoefte aan financiële rust. Gelukkig kon ik financiële zaken goed in beeld brengen. Ik was ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om meer controle te krijgen. Wanneer er iets veranderde maakte ik verschillende scenario’s om inzicht te krijgen en weer die rust over de financiën. Het gaf me grip op mijn geld. Ik zag dat bij veel mensen die grip ontbrak. Daarbij maakte het eigenlijk niet uit hoe hoog hun inkomen was. Het bracht hun veel onrust en zorgde regelmatig voor financiële problemen. Ik begon mensen te helpen met hun financiën en zag hoeveel verschil dat in hun leven maakte. Dit gun ik anderen ook, dit is wat ik ga doen! Dat was het ontstaan van Cijfers & Centen.

 

 

Hoe denk je over geld?

Het praktische gedeelte gaf mensen al veel rust en houvast, maar ik kwam erachter dat er nog veel meer speelde bij mensen wanneer het ging over geld. Waarom kan de ene persoon prima rondkomen met een minimum inkomen terwijl de ander met een modaal inkomen in de financiële problemen komt? Er bleek een hele psychologische kant aan te zitten. Hoe je denkt over geld bepaald hoe je met geld omgaat.

Door me hierin te specialiseren kan ik mensen nog beter helpen. Ik geloof dat mensen veel meer uit het leven kunnen halen als ze op een andere manier naar geld kijken en op een andere manier met geld omgaan. Ik heb het mijn missie gemaakt ze daarbij te helpen.

Vrouwelijke ondernemers

Steeds vaker kwam ik vrouwelijke ondernemers tegen die heel wat te bieden hadden maar enorm worstelden met de financiële kant. Een goede prijs vragen, goed op hun geld passen en financiële doelen stellen waren hele uitdagingen. Mijn methode van praktische zaken en mindset bleek heel goed bij hun te werken. De financiële kant onder controle hebben zorgde voor groei in hun bedrijven maar belangrijker nog, voor meer rust in hun leven. Vaak zelfs ook voor financiële onafhankelijkheid. Daarom besloot ik een methode te ontwikkelen om vrouwelijke ondernemers financieel succesvol en relaxed te laten ondernemen.

Monica's favorieten

Spel

Monopoly

Restaurant

La Cubanita

Kleur

Petrol

Boek

Miljonairsbrein ontrafelt

Bezigheid

Series kijken

Muziek

Ed Sheeran

“Ook jij kunt financieel succesvol en
  relaxed ondernemen.”

Wanneer je onderneemt volgens de MILJOEN-methode heb je winst op alle fronten.

  • Meer tijd voor jezelf en je gezin
  • Meer klanten en kansen
  • Meer geld
  • Meer rust
  • Betere relaties

Deze relaxte manier van ondernemen gun ik jou ook!

Financieel succesvol en relaxed ondernemen begint bij het kraken van jouw eigen geldcode. Wil je weten wat jouw geldcode is?

 

Doe dan de gratis Geld Archetype test

Chat openen
Hallo,

Ik help vrouwelijke ondernemers financieel succesvol en relaxed ondernemen.
Wat kan ik voor jou doen? Ik hoor het graag.

Groetjes Monica