fbpx
Zo doe je langer met je batterij 1

Vind jij het ook zo irritant wanneer de accu van je telefoon steeds sneller leeg is? Veel mensen kopen uiteindelijk een nieuwe accu of telefoon, dat lost het probleem op.

Alleen kun je bij jezelf geen accu vervangen en ook geen nieuwe kopen.

Hoe kun je langer met je batterij doen? Dat lees je in deze blog.

Hoe je weer kunt opladen lees je in het blog; Hoe laad jij op?

 

Stel prioriteiten
Ik doe heel veel, naast de MILJOEN methode heb ik nog andere labels. Er waren tijden dat ik helemaal gek werd. Nu stel ik prioriteiten. December 2018 stond in het teken van het boek schrijven en de maand voor de boeklancering heb ik daar ook tijd voor ingeruimd. In andere maanden geef ik trainingen en heb ik minder tijd voor andere zaken. Regelmatig geef ik aan dat afspraken pas na een bepaalde datum ingepland kunnen worden i.v.m. een drukke agenda. De meeste mensen hebben daar geen problemen mee. Heeft het wel spoed? Kijk dan bij het kopje “Zorg voor speelruimte”

Gebruik je agenda
Mijn agenda is mijn beste vriend. Alle activiteiten worden daar ingepland. Dit geeft veel duidelijkheid over wat ik die dag, week, maand moet doen. Het is wel een digitale agenda zodat ik nog kan schuiven. Terugkerende taken zoals factureren staan ook standaard in mijn agenda.

 

Zorg voor speelruimte
Niets is vervelender als stress omdat je het gevoel hebt tijd tekort te hebben. Of een klant kwijt raken omdat je geen tijd hebt. Daarom plan ik mijn agenda nooit helemaal vol. Elke dag heb ik 1 uur afgeblokt. Dit uur gebruik ik voor uitloop, spoedklussen en e-mails. Of soms stop ik een uur eerder.
Ook binnen een week probeer ik minstens een uur extra speelruimte te hebben.

Wat voor type ben jij?
Ik weet dat ik in de ochtend productiever ben dan in de middag en dat ik in de avond helemaal niet veel meer waard ben. Ik stem mijn dag daarop af. In de ochtend plan ik activiteiten waar ik productief op moet zijn. Afspraken plan ik zoveel mogelijk in de middag en ik probeer in de avonden zo weinig mogelijk te plannen. Wanneer jij een avondpersoon bent kun je jouw dag daar op inrichten.
Ben jij aan het begin van de week op je scherpst, plan dan de belangrijkste dingen in. Ik houd bijvoorbeeld vrijdagen meestal vrij. Die dag werk ik lekker thuis.

Ruim op
Niets is vervelender dan de hele tijd tegen een volle mailbox aan te kijken. Ik houd mijn mail netjes bij, behandel elke dag de mailtjes die ik in een paar minuten kan beantwoorden en plan mails waar ik langer over doe ik mijn agenda. De mails gaan uiteindelijk in allerlei mapjes. Eens per maand zorg ik voor wat extra tijd om achtergebleven mail weg te werken. Overigens geldt dit net zo goed als jij alles op je bureau hebt liggen in stapels. Plan alles in en zorg dat de stapels uit beeld zijn.

Hoe zorg jij er voor dat je batterij langer vol blijft?

​Financieel succesvol en relaxed ondernemen begint bij het kraken van jouw eigen geldcode. Wil je weten wat jouw geldcode is?

Doe dan de gratis Geld Archetype test

Chat openen
Hallo,

Ik help vrouwelijke ondernemers financieel succesvol en relaxed ondernemen.
Wat kan ik voor jou doen? Ik hoor het graag.

Groetjes Monica